Annons:

En inblick i världens alla matställen

På bröllopen på Asanbay Grand i Uzgen i Kirgizistan äts det väldigt mycket bröd. Stora bröd. Ett McDonalds eller Subway kan se nästan likadant ut i Sverige som Uzbekistan, fast ändå inte riktigt. Twitterkontot Random Restaurant botaniserar i världens alla krogar. Text: Janne Sundling

Börjar du är det väldigt lätt att fastna. För ju fler man tittar på desto mer nyfiken kan man bli på hur det fortsätter.

Random Restaurant har en enkel men fantastisk idé: via Google maps slumpas restauranger från världens alla hörn fram. Fyra av de bilder restaurangen valt att publicera återges. Det kan vara allt från festdukning i en paradsal på stället till ett barhäng med tre plaststolar. 

Nätverksföretaget GitLab med rötterna i Ukraina har skapar restaurangboten som slumpar fram matställen jorden runt. Vad äter man i Burkina Faso? Hur ser en typisk mexikansk krog ut? Med lite tålmodighet får det mesta sitt svar.

svenskt? Jo, visst. Travel News hittade till exempel Pasion Tapas & Cocktails på vår gamla hemgata Kungsgatan i Trollhättan. Och det en gång så anrika Henriksberg i Göteborg.

En bonusupplysning är att förre Vänsterledaren Jonas Sjöstedt hör till följarna av twitterkontot. Kanske sökande tips på nästa Vietnamkrog att besöka.

Över 74 000 följare – and still counting…

En kommentar

  1. Kalle L: Och du skrev inte om årets kock - Jessie Sommarström - för att ni inte ägnade er åt kockar och mat!
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024