Annons:

Jensens lämnar Jensen Bøfhus

Palle Skov Jensen som startade det första Jensen Bøfhus lämnar nu allt ägande i företaget. Själva kedjan sålde han 2018, men nu säljer han även fabriken i Struer som producerar matvaror till restaurangerna.

Det finns 30 restauranger i Danmark, Sverige och Norge. I Sverige finns 7 restauranger. Palle Skov Jensen som startade första restaurangen 1984 sålde kedjan 2018, då den hade stora ekonomiska problem.

Men han har fram till nu ägt fabriken i Struer, där Jensens Foods produceras. 

– Det var vettigt att inkludera fabriken i ägandet av företaget. Att affären slutfördes just nu beror på en önskan från huvudägarna att säkra full kontroll, och att parterna har lyckats komma överens om pris och villkor för överlåtelsen, skriver Jonas Søndergård, kommunikationsdirektör på Østergaard-Nielsens grupp USTC i ett mejl till danska tidningen Finans.

Med försäljningen av Jensens fabrik i Struer har Palle Skov Jensen nu släppt den sista delen som knöt honom till Jensens Bøfhus.

Först gick kedjan under namnet Bøf España och sedan 1990 under namnet Jensens Bøfhus.

Till sist blev underskotten och skulderna så stora att Palle Skov Jensen fick lämna Jensens Bøfhus, som istället räddades av en grupp förmögna affärsmän baserade på Fyn.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024