Annons:

Wolt-bud demonstrerar för högre ersättning

Tio kronor mer per leverans. Det var kravet hos demonstrerande Wolt-bud vid en demonstration i centrala Köpenhamn under onsdagen. Text: Janne Sundling

Högre priser på det mesta gör att ersättningen inte räcker, menade de protesterande. De vill att grundersättningen höjs. De danska Wolt-buden har 35 danska kronor i grundersättning (48 SEK), men vill ha 45 (62 kronor).

Wolts kommunikationschef Mikkel Tofte avvisar kraven:

– Vi kommer inte ändra grundersättningen per tur. Vi är alla präglade av prisstegringar som i slutändan betyder att svårt att ändra ersättningen, säger han till Berlingske.

Demonstrationen möttes av representanter för Wolt som delade ut läskedrycker till buden. Vilket ytterligare väckte deras ilska.

Wolt har tidigare varit i skottgluggen, bland annat genom en utdragen strid om buden ska betraktas som egna företagare, som Wolt hävdar, eller som anställda, vilket de fackliga organisationerna hävdar. En myndighetsprövning resulterade i att de ska betraktas som anställda. 

Nyligen meddelade också 30 restauranger i Aalborg att de säger upp samarbetet med Wolt, beroende på de procentsatser som företaget tar för utkörningar.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024