Annons:

Efter oroligheterna – SAS drar in flyg till Hongkong

Det oroliga läget i Hongkong märks tydligt på besöksstatistiken. Enligt flygmyndigheten i Hongkong minskade antalet flighter till staden med 6 procent och antalet passagerare med 13 procent i oktober, skriver Dagens Industri.

SAS minskar antalet flygningar till Hongkong. Anledningen: De våldsamma protesterna har gjort att efterfrågan på biljetter minskat, skriver TT.

SAS har under november beslutat att gå från fem till fyra flygningar från Köpenhamn till Hongkong.

Det delvis statligt ägda flygbolaget följer utvecklingen kring oroligheterna noga, skriver TT.

– Det kommer att se lite annorlunda ut under jul- och nyårshelgerna men i nuläget ser vi inte skäl till att minska antalet flighter ytterligare, säger presschefen Freja Annamatz.

Flera stora asiatiska flygbolag har redan genomfört neddragningar i antalet flighter, däribland Garuda som minskat från 21 till fyra flighter i veckan. Air Asia och Spice Jet har helt dragit in resor från Kuala Lumpur och Kota Kinabalu respektive Mumbai in i december/januari.

Det lokala flygbolaget Cathay Pacific har sagt att oroligheterna medför ”osäkerhet och utmaningar” för affärsutsikterna och man har dragit ner kapaciteten och skjutit upp leveranser av fyra flygplan, rapporterar Reuters.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024