Annons:

Hundratals får gå från SAS – facket hävdar avtalsbrott

Trehundra av SAS kabinpersonal fick ett uppsägningsmeddelande i torsdags, rapporterar DR. Facket menar att det rör sig om ett avtalsbrott. – Vi har ett avtal som nu har brutits av SAS, då man valt att inte ringa tillbaka kollegor, eftersom produktionen har återupptagits", säger Christa Ceré från facket Hyttvärdsförbundet till DR.

SAS bekräftar uppsägningarna men anser inte att de brutit något avtal. Flygbolaget säger att överenskommelsen var att personal skulle komma tillbaka i den utsträckning som situationen kräver.

6 kommentarer

  1. Hans Magnus: Fackföreningarna kommer ta död på SAS, det är sedan gammalt. Ynkligt!
  2. Dag: Noterade nyligen några "ändringar" mot tidigare SAS-flygningar: * På flighten SK1805 den 27/4 mellan Arlanda - Palma de Mallorca var flera av besättningen (inkl kaptenen) engelska. * På returen med SK1806 den 4/5 flögs rutten av en mindre Airbus från bolaget Air Baltic (med personal från Lettland). Kändes inte som i "gamla dagar" då allt var skandinaviskt. Men så är det ju också nya tider...🙄
  3. Ulf: Hans Magnus: Fackföreningar är en del av den "svenska modellen". Har alltid varit medlem och det har varit klokt. Du är troligen oinformerad.
  4. Lena: Förstår både partnerna vill och accepterar det. Problemet är att facket håller i gamla ståndounkter som inte funkat i 2020-talet. Sedan måste facket inse att dess medlemmar har en medelålder på 59 år och kommer inte vara i arbetskraftig tillstånd om 3-6 år som gör att dem drar SAS med dem till pensionen.
  5. Anders: Jag åkte med SK till och från PMI. Det var engelsktalande som var mycket trevligare än dem äldre skandinaviska talande i kabinen. Dem äldre i min ålder (60) är alltid så irriterad på något och inte alls service minded.
  6. Anonym: SAS är ett sorgebarn som borde läggas ner. Det är pinsamt att Skandinaviens flaggskeppsbolag beter sig såhär..