Annons:

Källor: Utländsk grupp vill köpa upp krisande SAS

Ett konsortium av utländska institutioner vill ta över krisande SAS och har anlitat rådgivare för att förhandla med ägarna, uppger källor för DI.

Omfattningen av maktövertagandet uppges bland annat bero på i vilken omfattning de nuvarande ägarna späds ut vid en nyemission. SAS med ett börsvärde på 5,5 miljarder meddelade vid gårdagens kvartalsrapport att bolaget vill ta in 9,5 miljarder kronor i nytt kapital. Något som bör ge en rejäl utspädning, konstaterar DI.

En annan förutsättning uppges vara långtgående åtgärder för att förbättra bolagets position när det gäller skuldsättning och kostnadsmassa.

Svenska staten vill minska sitt ägande i det krisande flygbolaget SAS. Det tror i alla fall Winairs flyganalytiker Hans Jørgen Elnæs, enligt E24.

I rapporten meddelade bolaget att de vill ta in minst 9,5 miljarder kronor i nytt kapital – något som sannolikt kommer från nya investerare. Elnæs tror att det handlar om att SAS vill få in nya, tunga institutionella ägare och pekar på att varken svenska eller danska staten nämns.

– Jag tror SAS framtid är bättre med mindre statligt ägarskap och därmed mer privat, säger Elnæs till sajten och lägger till att han tror det är ”tungt” att vara ensam storägare i bolaget.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024