Annons:

SAS fortsatt drabbat av trafikstörningar

I helgen fick SAS ställa in ett 60-tal flygningar, rapporterar danska Check-in. Dessutom blev det nödvändigt att sätta in A321LR långdistansflyg på linjer till Grekland och Spanien.

Trots att pilotstrejken avslutades tisdagen den 19 juli, är det hårt drabbade skandinaviska flygbolaget fortfarande drabbat av trafikstörningar, vilket var uppenbart under den gångna helgen, enligt danska Check-in.

– Vi är mer eller mindre tillbaka i full skala jämfört med innan strejken, men det är inte helt tillbaka till det normala, eftersom det är många andra faktorer som också spelar in i sommar, säger Alexandra Lindgren Kaoukji, presschef för SAS i Danmark och internationellt.

Enligt Alexandra Lindgren Kaoukji beror dessa inställda flyg bland annat på att det finns några plan som behöver tekniskt underhåll efter flygmekanikernas sympatistrejk.

Det går inte heller att utesluta att det blir ännu fler avbokningar än de som redan aviserats, enligt danska DR.

Det beror dock inte på strejken utan bland annat på sjukdom bland personalen, enligt Alexandra Lindgren Kaoukji.

– Vi har i dagsläget mer sjukskrivning än vanligt och det har vi haft i ungefär tre veckor. Man testar inte så mycket för corona längre, men det kan vara en del av förklaringen, säger hon till DR.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024