Annons:

SAS har inte löst sina skulder hos Kronofogden

SAS har löst sina skulder hos Kronofogden. Det meddelade SAS kommunikationsdirektör Karin Nyman under en webbsändning idag onsdag hos PR-firman Prime Weber Shandwick. Nyman sa att skulderna uppkommit på grund av fel i postgången och att allt nu var avklarat. Men Nymans uppgifter är felaktiga, SAS har för närvarande en skuld hos kronofogden på 43 837 kronor till fyra olika privatpersoner och ytterligare 17 aktuella ansökningar på ingång.

Exakt hur många SAS kunder som fortfarande väntar på pengar för inställda resor preciserades inte, men Karin Nyman sa att en miljon kunder fått tillbaka pengar. Men tusentals kunder fortfarande väntar på pengar för inställda flygresor med SAS.

Travel News undrade om statsmakterna ställt några krav på att SAS först ska återbetala sin kunder före man får del av skattemedel, men frågan blev obesvarad. 

SAS har blivit lovade fem miljarder av svenska staten och sex miljarder av danska staten. 

Karin Nyman var försiktigt positiv till en nedstängning av Bromma flygplats förutsatt att Arlanda byggs ut. Hon tyckte inte att höga flygplatsavgifter ska betala en flygplats, alltså Bromma, som går med förlust.  

Här hittar du hela sändningen.

En kommentar

  1. J: Jag är en av de fyra (4) kunderna som hade ansökt om betalningsföreläggande och blev idag 9:e oktober uppringd av SAS... Dom betalar nu tillbaka för de inställda flygen. Vår planerade resa var den 20:e maj, och besked om inställt flyg var ungefär en månad innan dess. Vid de flertal tillfällena då jag haft kontakt med SAS kundtjänst blev jag varje gång informerad om att återbetalning "snart" skulle ske, men den 2:a september tröttnade jag och sökte om betalningsföreläggande hos Kronofogden...