Annons:

SAS ökar flygningarna till New York: ”Viktiga rutter”

När både fritids- och affärsresandet väntas stiga ska SAS utöka sina flygturer mellan Stockholm och New York, enligt ett pressmeddelande. Bolaget kommer nu att flyga till det stora äpplet dagligen från Stockholm.

Också Köpenhamn får dagliga flyg till New York, medan Oslo får fyra avgångar i veckan.

– Det är många som ser fram emot att besöka familj och vänner i USA och New York-rutterna är viktiga för affärsresor och frakt, säger Karl Sandlund, kommersiell direktör i SAS.

Då resandet spås öka igen efter pandemin har också konkurrensen om Arlanda stegrats, skriver SvD Näringsliv. Bland annat gör Finnair en storsatsning på flygplatsen och fördubblar därmed långresealternativen.

– Sverige har alltid varit en viktig marknad för oss och vi räknar med att långresandet tar fart igen, säger Finnairs kommunikationschef Päivyt Tallqvist.

Det finska flygbolaget går därmed om SAS i att erbjuda långresor. Nu går bara en linje från Arlanda till USA med SAS, medan Finnair har tre.

Dessutom ska nya utmanaren Norse Atlantic Airways, tyska Eurowings och Ryanair etablera sig på flygplatsen – något som också pressar SAS inom Europaflyget, skriver tidningen.

En kommentar

  1. Anders: SAS är inte längre förstahandsvalet.
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024