Annons:

Annons:

SAS passagerarsiffror svagt uppåt i oktober

Under månaden valde totalt 2,7 miljoner resenärer att resa med SAS, en ökning med cirka 35 000 jämfört med samma månad föregående år. I och med oktober månads utgång lägger SAS räkenskapsåret 2017/2018 bakom sig. Totalt under räkenskapsåret flög cirka 30 miljoner resenärer med SAS, vilket är något fler än tidigare år.

Under oktober månad ökade trafiken på linjerna inom Skandinavien, samtidigt som den minskade något på destinationer utanför Skandinavien, jämfört med föregående år.

Under oktober stod SAS uppgraderade lounge i Köpenhamn färdig, som tillsammans med en helt ny SAS Service Point och en ny design av SAS Fast Track, tar våra tjänster på Köpenhamns flygplats till en ny nivå.

Under månaden lanserade SAS också sitt sommarprogram för 2019, med sex nya destinationer: Catania, Florence, Marseille, Cornwall Newquay, Szczecin och Antalya.

– Vi lägger ett framgångsrikt räkenskapsår bakom oss, då vi gjort betydande satsningar för att förbättra reseupplevelsen för våra passagerare, såsom en ökad säsongsanpassning av vårt nätverk och introduktionen av höghastighets-WiFi på våra flygplan. Varje dag ser tusentals SAS-medarbetare till att våra passagerare får en service och upplevelse i toppklass. Det är tack vare dem vi uppnår bra resultat, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Den nominella yielden* och PASK** steg med 6.6 procent respektive 6.2 procent under oktober 2018 jämfört med oktober 2017.

* Yielden definieras som passagerarintäkter dividerat med betalda passagerarkilometer, RPK, exklusive charter.

** PASK definieras som passagerarintäkter dividerat med erbjudna stolskilometer, ASK, exklusive charter.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Vi söker Event Sales Manager till CWT MEETINGS & EVENTS
Sista ansökningsdag:
20 november 2018
Säljchef Resia Företag Västerås & Eskilstuna
Sista ansökningsdag:
25 november 2018
Regional Säljchef Resia Företag Södra Sverige & Köpenhamn
Sista ansökningsdag:
25 november 2018
Sales Executive Leisure till Norwegian Air Shuttle ASA
Sista ansökningsdag:
30 november 2018
Greek National Tourist Organisation seeks 2 local employees
Sista ansökningsdag:
26 november 2018