Annons:

SAS tappar 1,4 miljarder, men ser “positiv utveckling”

Flygbolaget SAS redovisar en förlust på 1,4 miljarder kronor under det andra kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. ”Den underliggande efterfrågan på resor var god under kvartalet, trots den ekonomiska osäkerhet som råder i samhället i stort”, skriver bolagets vd Anko van der Werff i rapporten.

SAS omsättning under kvartalet, perioden februari till april, uppgick till 8.955 miljoner kronor, en ökning från 7.048 Mkr under motsvarande period i fjol.

Förlusten före skatt landade på minus 1.414 Mkr, en minskning från minus 1.557 Mkr under jämförelsekvartalet.

”Vi noterade en fortsatt positiv utveckling i efterfrågan från passagerare under andra kvartalet”, skriver Anko van der Werff.

Rörelseförlusten uppgick till minus 986 Mkr, att jämföra med minus 763 Mkr under samma period förra året.

Efter kvartalets slut fick SAS klartecken från en amerikansk konkursdomstol att gå vidare med sin kapitalanskaffningsprocess.

”Vi genomför en konkurrensutsatt och bred kapitalanskaffningsprocess för att säkra kapital som kommer att stödja flygbolagets fortsatta utveckling samt underlätta slutförandet av chapter 11-processen”, skriver Anko van der Werff och fortsätter:

”Under kvartalet fortsatte vi att öka vår kapacitet inför sommaren och hösten, och lade till nya destinationer och fler avgångar till populära destinationer. Vi har lagt till ytterligare 10 linjer för den kommande sommaren och hösten, utöver de 20 nya linjerna som adderades under första kvartalet. Vi har infört tre nya interkontinentala direktlinjer från Aalborg till New York, från Göteborg till New York och från Köpenhamn till New York. Vi återupptar också trafiken till Tokyo i juni. Som offentliggjordes efter kvartalets slut återupptar vi även en direktlinje från Köpenhamn till Bangkok, Thailand och vi adderar flygningar till Agadir, Marocko, på veckobasis, med start under hösten”, skriver Anko van der Werff i rapporten.

Anko van der Werff, SAS.

FEBRUARI 2023–APRIL 2023

  • Intäkter: 8 955 (7 048) MSEK
  • Resultat före skatt (EBT): -1 414 (-1 557) MSEK
  • Resultat före skatt och jämförelsestörande poster: -1 561 (-1 613) MSEK
  • Periodens resultat: -1 525 (-1 520) MSEK
  • Resultat per stamaktie: -0,21 (-0,21) SEK

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024