Annons:

SAS vd: Vi hade aldrig klarat oss utan statligt stöd

SAS hade aldrig klarat sig utan statligt stöd. Det säger vd Richard Gustafson till Dagens Næringsliv i en intervju.

Enligt honom är det också staternas ansvar att hjälpa flygbolag eftersom det är myndigheternas restriktioner som har orsakat krisen i branschen.
– Endast staterna kan återställa flygbolagens kapital, eftersom det är staterna som har startat denna kris. Privat kapital kan inte fungera som försäkring i detta fall, säger Gustafson.

12 kommentarer

  1. Thomas Larsson: Det sämsta han kan säga, skylla denna pandemi på Svenska staten, när den härstammar från ett Kinesiskt militärt lab. i Wuhan. Staten agerar helt rätt, gör sin plikt i att skydda sin befolkning, agerar klokare än många andra länder därav helt nödvändiga inskränkningar. Lyft ut honom, sluta att stödja SAS, de kommer ändå inte överleva. SAS har inte en chans att klara sig, för stor dyr kostym, för stora och dyra flygplan, en extremt kostsam management och administration. Tiden har passerat bolagets struktur även innan pandemin.
  2. Carl Jansson: Thomas Larsson: "corona härstammar från ett kinesiskt militärt lab i Wuhan" 😂
  3. Thomas Larsson: Det faktumet kommer snart komma ut, det är ett man made virus tillverkat i Kina, som på grund av dåliga säkerhet i ett högrisklabb byggt av Kinesiska staten kom ut, det är orsaken till att det är svårt att analysera det och hitta motmedel, jag är skeptisk till nåt vaccin. Det här kommer få stora konsekvenser kan bli krig.
  4. John Doe: Detta är ju ett utmärkt tillfälle att lägga ned SAS. SAS anställda tillhör bidragsadeln, precis som SVT. Utan staten hade de inte existerat. De som jobbar SAS och SVT ser sig säkert inte som att tillhöra bidragsadeln. Men egentligen ingen större skillnad mot bidragsproletariatet, bara betydligt bättre betalt på SAS och SVT än att tillhöra bidragsproletariatet och gå på socialbidrag.
  5. Ewa Nelson: Håller med om att det är dags att lägga ner SAS tråkigt nog. Problemet är bla hur de behandlar sina kunder, nu och senast förra året under pilotstrejken. Den tiden är förbi när man kan förhala/vägra återbetalningar för inställda flyg!
  6. Peter Nielsen: Jag är fd SAS-anställd. Har trivts jätte bra på SAS och på Arlanda. Det är en fantastisk arbetsplats. SAS är en bra arbetsgivare, ok lönen kunde vara bättre, men detta är ingen hemlighet. Nu till min invändning. Ja SAS har kanske inte gett det stora överskottet men det är en skandinavisk arbetsgivare med "våran" arbetslagstiftning. Det uppskattar jag. Vad står vi inför, om SAS försvinner? Ja, inte blir det bättre, det kan vi vara säkra på. Utländska aktörer kommer att styra trafiken så att vi kommer till korta i de flesta arbetsfunktioner. Vill vi verkligen detta. Nej tack
  7. Anders: Thomas Larsson, Det står väl ingenstans att han skyller pandemin på svenska staten?? Han säger ju att staterna har startat denna kris i flygbranschen genom alla restriktioner dvs många länder(stater). Sen din konspirationsteori om Kina. Det måste väl finnas bättre forum för den? John Doe, äntligen fick du en artikel till där du kunde förespråka SAS nedläggning!
  8. B Steinnie: Viruset fanns i Europa redan i mars 2019, detta har påvisats i samples av avloppsprov på Iberiska halvön. Så var ursprunget till viruset finns är väldigt osäkert. För övrigt så kommer SAS att gå stärkta ur detta.
  9. Erik: Richard Gustafsson behöver lämna sin position om han skyller det här på staten.
  10. Victor: Istället för att lägga skulden på staten, så borde herr Gustafsson vara tacksam över att han ens har ett bolag att vara VD för. Hur har han ens mage att påstå att staten är orsaken till krisen pga restriktionerna. Hade han hellre sett att man inte brydde sig?. Det är ingen mänsklig rättighet att få hjälp att komma på fötter igen. Var lite jäkla tacksam Istället för att ta det för givet.
  11. Erik: En VD som skyller en kris på staten, borde inte sitta som VD för ett företag där staten är majoritetsägare, och oss skattebetalare. Det är ingen rättighet att få krisstöd och man ska definitivt inte ta det för givet.
  12. Nils: Det är ju inte första gången den där VDn är kritisk till staten. Om han nu har så mkt åsikter om sin uppdragsgivare och arbetsgivare, så kanske han skulle söka sig ett annat arbete