Annons:

Annons:

Svenskar, ett resande folk

Lusten att åka utomlands ökar för varje år, fler än hälften av svenskarna har rest till fler än 11 länder – och var femte har rest till över 20 länder.

Enligt Tickets Sifo-undersökning med 1 005 respondenter mellan 18 och 79 år reser 58 procent av svenskarna utomlands minst en gång om året medan 25 procent av svenskarna åker på en utlandsresa om året. Var tredje svensk (33 procent) åker på två eller fler resor per år:

– Många åker på mer än en resa om året och kompletterar sommar- eller vinterresan med en kortare weekendresa, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig för Ticket Privatresor.

En anledning till att fler har möjlighet att åka på mer än en resa per år är de fallande flygpriserna till följd av den ökande konkurrensen mellan flygbolagen. Under sommarhalvåret minskar snittpriserna på reguljärflygsbiljetter i år med åtta procent jämfört med förra året. Bara en procent av svenskarna säger att de aldrig har rest utomlands.

– Många svenskar älskar att resa och har en önskan om att upptäcka nya ställen och nya länder. Det gör oss till riktiga globetrotters, säger Karin Starkman Ahlstedt i ett pressmeddelande.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
MSC Cruises söker Flight Reservation Agent
Sista ansökningsdag:
2 november 2018
Sheraton söker Marketing Specialist
Sista ansökningsdag:
9 november 2018
Account Manager och Projektledare till Ski Unlimited
Sista ansökningsdag:
9 november 2018
Flight Operations Manager till Maxli Travel Group
Sista ansökningsdag:
25 oktober 2018
Birka söker kommunikatör
Sista ansökningsdag:
2 november 2018