Annons:

Annons:

Rekordmånga reste med STS till Alperna 2019 – upp 8 procent

Vintersäsongen 2019 blev ett rekordår för STS Alpresor. Över 50 000 personer valde att resa till Alperna med skidresearrangören mellan december och april, vilket är en ökning med 8 procent mot rekordåret 2017. - Redan i augusti såg vi en ökad försäljning och sportlovsveckorna blev fullbokade på nolltid, säger Niclas Helgesson, VD på STS Alpresor, enligt ett pressmeddelande.

Snön kom tidigt till Alperna och på många orter har det kommit mer snö än på 15 år. De perfekta förhållandena i kombination med ett attraktivt program tros vara en stor anledning till STS Alpresors rekordvinter.

– Vi är väldigt glada över att intresset för Alperna fortsätter att växa år efter år. Framförallt ser vi en tydlig trend att allt fler väljer att boka sin skidresa tidigt, speciellt om man vill resa under lovveckorna (jul, nyår och sportlov). Därför känns det extra kul att meddela att man redan nu kan boka 2020 års skidresa med STS Alpresor, säger VD Niclas Helgesson.

Österrike fortsatt i topp

Vinterns populäraste resmål var Bad Gastein i Österrike, tätt följt av Cervinia i Italien. Årets uppstickare blev den italienska världscups-orten Madonna di Campiglio som totalt ökade med 21 procent. Även klassiker som St Anton och Zell am See-Kaprun ökade med över 10 procent mot föregående år.

Bokningstoppen 2019

1. Bad Gastein, Österrike2. Cervinia, Italien
3. Saalbach, Österrike
4. St Anton, Österrike

5. Val Gardena, Italien

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA