Annons:

First Camp-koncernen gör storförvärv i Dalarna

First Camp förvärvar Leksand Resort AB, en ledande koncern i Dalarnas besöksnäring där Leksand Sommarland, cateringverksamhet, stugby och camping på femstjärniga Leksand Strand samt hotell- och konferensverksamheten Moskogen såväl som restaurangverksamheten vid Tegera Arena ingår. Förvärvet blir First Camp-koncernens sjunde destination i Dalarna, enligt ett pressmeddelande.

Leksand Resort AB har genomgått en imponerande utveckling de senaste åren och väntas i år omsätta cirka 150 miljoner SEK. Totalt i verksamheten vid Leksand Strand finns cirka 222 stugor, 400 campingtomter, 20 glampingtält som tillsammans med Leksand Sommarland och Moskogens hotell- och konferensanläggning samt Mat vid Siljans omfattande restaurangverksamhet, idag skapar ”Sveriges mest upplevelserika familjeresort”.

Johan Söör, vd på First Camp

”Leksand Resort är en välskött verksamhet med stark marknadsposition, god lönsamhet och ljusa framtidsutsikter. Som ny ägare kan vi tillföra kapital till fortsatta investeringar, och vi ser flera samarbetsområden med vår övriga verksamhet. Som ett exempel kan vi paketera boende på våra övriga sex destinationer i Dalarna med biljetter till Leksand Sommarland. Leksand Resort kommer att styras som ett eget dotterbolag i vår koncern, under eget varumärke och med samma lokala team som idag”, säger First Camps koncernchef Johan Söör i ett pressmeddelande .

”Det känns helt rätt att nu lämna över till First Camp-koncernen, som har finansiella muskler att fortsätta satsa på Leksand Resort och ta verksamheten vidare till nya höjder. First Camp har mycket kompetens och har redan många bäddar i Siljansbygden vilket kommer att ge goda samordningsvinster och fantastiska möjligheter att utveckla Leksand Resort med dess alla verksamheter. Jag har också tackat ja till att fortsätta i Leksand Resorts styrelse och ser fram emot att bidra i den fortsatta utvecklingen”, säger Leksand Resort AB:s nuvarande styrelseordförande Kent Lövgren som även representerar säljargruppen.

”Jag och mina kollegor i ledningsgruppen är väldigt glada över den här lösningen och det känns bra att våra nya ägare vill behålla vårt nuvarande varumärke och fortsätta bygga vidare på den starka marknadsposition Leksand Resort har idag. Vi är övertygad om att tillsammans med First Camp-koncernen är framtiden mycket ljus”, säger Leksand Resort AB:s VD Rony Forsberg i ett pressmeddelande.

Tillträde sker den 31 mars.

First Camp har redan verksamhet i Mora, Orsa, Rättvik, Borlänge och Falun och Leksand Resort blir koncernens sjunde destination i Dalarna. Leksand Resort kommer att ägas av United Camping Campsite HoldCo AB, ett systerbolag till First Camp Group AB och ägandet ligger därmed utanför obligationsstrukturen i First Camp Group AB.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024