Annons:

First Camp köper camping på Hisingen

First Camp förvärvar Göteborgs Camping, en stor och naturnära åretruntdestination på Hisingen i Göteborg, strax intill en av Göteborgs mest populära badplatser. Detta blir First Camps första camping i Göteborg.

“På anläggningen finns all den bekvämlighet som man ska förvänta sig av en modern turistdestination”

Göteborgs camping har 80 moderna och fullutrustade stugor, camping för husvagn, husbil eller tält samt nyrenoverad centrumbyggnad med butik och sällskapsyta. Den havsnära campingen har mycket god beläggning och är en populär åretruntdestination för både turister och företagsgäster.

– Göteborg har länge varit en vit fläck på vår karta och en av få större städer i Sverige där vi inte haft något boende att erbjuda våra gäster. Göteborg är en evenemangs- och sommarstad där det sjuder av aktivitet och där efterfrågan även på företagsboende är hög. Vi är glada och ödmjuka över att ha fått förtroendet av Ami Höglund att överta stafettpinnen och vi planerar stora satsningar på campingen de närmaste åren, säger First Camps VD, Johan Söör i ett pressmeddelande.

– Då jag tog över campingen 2016 var den i mycket dåligt skick. Jag har gjort omfattande renoveringar och satt upp ny huvudbyggnad och 80 stugor. Idag har vi öppet årets alla dagar och vi vänder oss både mot stuggäster som vill bo modernt och mot mobila campinggäster med krav på service. Våra kunder är både företag och privatpersoner och på anläggningen finns all den bekvämlighet som man ska förvänta sig av en modern turistdestination. First Camp är en förträfflig ny ägare till Göteborgs Camping och vi känner oss trygga med att de satsningar vi gjort kommer att förvaltas väl, säger den tidigare ägaren Ami Höglund.

Sedan tidigare är flera av First Camp-koncernens centrala funktioner placerade i Göteborg, bland annat dess skandinaviska Contact Center. Göteborgs Camping kommer få namnet First Camp Lilleby – Göteborg och destinationen övertas omgående.

Förvärvet görs av ett systerbolag till First Camp Group AB det vill säga utanför obligationsstrukturen.

Kommentarer är stängda.