Annons:

Besöksrekord och ekonomisk återhämtning

När vilda västern-parken High Chaparral stänger för säsongen nu på söndag är det med ett nytt besöksrekord. Den småländska temaparken har i år besökts av drygt 170 000 besökare, en ökning från det tidigare rekordet på 165 000 som sattes 2016. Teater- och temaparken uppnår även en ekonomisk återhämtning under 2021, enligt ett pressmeddelande.

Nyckeln bakom besöksrekordet har varit en stark försäsong med ett högre snitt per dag jämfört med tidigare år, jämnare spridning av besöksantalet per dag under högsäsongen samt en stark säsongsavslutning i augusti. Bakom de starka besökssiffrorna i juli ligger även en betydande andel danska besökare.

– Vi har i år precis som förra året följt Regeringens och myndigheternas rekommendationer och restriktioner till punkt och pricka, med ambitionen att vara bäst i klassen, och visat att vi framgångsrikt kunnat driva verksamheten även med omfattande anpassningar, säger Mathias Bergendahl, VD för High Chaparral i ett pressmeddelande.

Trots de lättnader som gjordes den 15 juli, när begränsningen på 1 per 20 kvm togs bort, valde High Chaparral att behålla en frivillig gräns per dag.

Bokningstrycket var stort under hela sommaren, men tack vare att vi hade en besöksgräns per dag kunde vi sprida ut antalet besökare på fler dagar snarare än att se de toppar och dalar från dag till dag som vi haft tidigare år. Pandemin har gett oss värdefulla insikter som vi nu tar med oss inför nästa år och in i framtiden, säger Mathias Bergendahl.

2020 innebar ett betydande intäktsbortfall – 2021 väntar en ekonomisk återhämtning. Redan förra hösten gjorde High Chaparral nödvändiga justeringar för att även vid samma besökstal som förra året gå runt ekonomiskt. Den slutliga finansiella prognosen är ännu inte fastställd, men klart är att High Chaparral i år kommer att skapa en betydande ekonomisk återhämtning och därmed en fortsatt stabil ekonomi inför nästa och kommande år.

Kommentarer är stängda.