Annons:

Gröna Lund och Kolmården skjuter upp sina premiärdatum

Mot bakgrund av regeringens beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 500 personer, skjuter nu två av Sveriges största besöksmål, Kolmården och Gröna Lund, på sina premiärdatum. Nya premiärdatum meddelas när regeringen kan häva förbudet, enligt ett pressmeddelande

Parks and Resorts kommer att fatta beslut om nya premiärdatum när vi får en indikation från regeringen på när förbudet kan komma att hävas.

– Vi är ett privatägt familjeföretag och har bara en kort period om året med möjligheter till intäkter. Den perioden blir nu ännu kortare och det är klart att det här kommer få stora konsekvenser för oss. Samtidigt har alla i samhället just nu ett ansvar för att situationen inte får allvarliga konsekvenser för våra äldre och infektionskänsliga. Därför har vi beslutat att skjuta på premiärerna för Kolmården och Gröna Lund tillsvidare, säger Annika Troselius, informationschef på Parks and Resorts i ett pressmeddelande.

– När smittspridningen är under kontroll och förbudet hävs kommer det att finnas gott om tid för att åka karuseller, äta sockervadd, bada och möta djur igen. Självklart är det många med oss som längtar dit, men tills dess ber vi om allas förståelse och tålamod för att vi inte kommer ha igång alla våra verksamheter som planerat, säger Annika Troselius.

Kommentarer är stängda.