Annons:

Stockholms hotell och museer ökar stort i juli

Nya siffror visar att antalet turister i Stockholm ökar – något som märks på hotell och museer, enligt DN.

Fyra av tio hotellrum i Stockholm var uthyrda under juli, vilket är en fördubbling jämfört med samma månad i fjol.

Beläggningsgraden på Stockholms hotell var under juli 43 procent, att jämföra med 22 procent under juli 2020, och 68 procent samma månad 2019, enligt färska siffror från Benchmarking Alliance som presenteras av Stockholms Handelskammare.

– Juli månads siffror är bra, men det råder en stor osäkerhet kring hösten. Under sommaren har hotellen fått hjälp av att många svenskar har semestrat i Sverige, säger Stefan Westerberg, chefsekonom på Stockholms Handelskammare till DN.

Utländska turister är mycket viktiga för hotellen överlag, speciellt i Stockholm. Antalet utländska turister minskade under årets första sex månader med 80 procent i Stockholm, jämfört med motsvarande period 2019. Detta enligt uppgifter från SCB som Stockholms Handelskammare har analyserat.

Evenemangsnäringen, som är större i storstäderna, har helt pausats under pandemin. Det har påverkat inflödet av både inhemska och utländska hotellgäster till storstäderna.

Under 2019, före pandemin, stod utländska turister för ungefär 35–36 procent av alla gästnätter på kommersiella boenden i Stockholm. Motsvarande siffra för hela riket var 26 procent.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024