Annons:

Bolag som skjutit upp skatteskuld kan få det svårt i höst

Trenden med rekordfå antal konkurser under 2021 kan vända i höst när företagens skatteanstånd tas bort, enligt flera experter och företagare som SVT intervjuat.

Upplysningsbolaget Creditsafes svenska vd, Henrik Jacobsson, tror att många företag har skjutit skulder framför sig under pandemin och att vissa av bolagen inte är likvida nog att klara av det.

Anna Hagman, som är hotellchef på Grand Hotell i Jönköping, säger till SVT att det kommer bli tufft att klara skatteinbetalningen.

– Vi håller hoppet och tron uppe på att företagandet med resor, konferens och möten kommer igång snart.

2 kommentarer

  1. Uwe L: Jag förstår att detta är en tung fråga för många men det skulle bli väldigt märkligt om spelreglerna för detta skatteanstånd ändras i efterhand? De som valt bort denna möjlighet har gjort det på kända fakta!
  2. Sofia: De allra flesta företagare vill betala tillbaka och driva sitt företag med vinstpengar - inte lånade pengar. Här gäller frågan hur och när anståndet ska betalas tillbaka; i dagsläget stelbent med allt på en gång i efter årsskiftet. Om återbetalningsplaner kan få läggas över ett antal månaders tid, skulle det nog göra att många fler företag klarar sig och att skatterna betalas in till slut, och med färre konkurser som resultat.