Annons:

Backafallsbyn till salu för 83 miljoner kronor

Backafallsbyn på ön Ven är till salu. Ägarparet Henric Molin och Anja Engdahl-Molin säljer anläggningen för 83 miljoner. Text: Janne Sundling

”2022 blev vårt bästa år någonsin. Då sa vi att om man ska sluta så ska man sluta på topp”

”Backafallsbyn är en unik och lönsam året runt-destination mellan Sverige och Danmark. Generös fastighet med hotellenheter om totalt 144 bäddar, restaurang, destilleri, bar och trädgård”, skriver mäklarfirman Residence Christie’s International Real Estate i prospektet.
– Vi hade en dipp 2021 på grund av covid men ökade ifjol till 47,7 miljoner kronor i omsättning. 2022 blev vårt bästa år någonsin. Då sa vi att om man ska sluta så ska man sluta på topp. Vi har hållit på i 25 år, det är dags att förändra livet och låta någon annan ta över, säger Henric Molin till Sydsvenskan.
Spritdelen med ”Spirit of Hven” blir kvar i familjens ägo och bolaget har för avsikt att flytta över en större del av sprittillverkningen till fastlandet.
– Vi har inget emot om de vill behålla hotellnamnet Backafallsbyn, i så fall hjälper vi till med mjuk övergång. Det är fortfarande en hotellanläggning. Kommer en annan hotellentreprenör har de sitt eget bolag att driva det i.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024