Annons:

Backafallsbyn till salu för 83 miljoner kronor

Backafallsbyn på ön Ven är till salu. Ägarparet Henric Molin och Anja Engdahl-Molin säljer anläggningen för 83 miljoner. Text: Janne Sundling

”2022 blev vårt bästa år någonsin. Då sa vi att om man ska sluta så ska man sluta på topp”

”Backafallsbyn är en unik och lönsam året runt-destination mellan Sverige och Danmark. Generös fastighet med hotellenheter om totalt 144 bäddar, restaurang, destilleri, bar och trädgård”, skriver mäklarfirman Residence Christie’s International Real Estate i prospektet.
– Vi hade en dipp 2021 på grund av covid men ökade ifjol till 47,7 miljoner kronor i omsättning. 2022 blev vårt bästa år någonsin. Då sa vi att om man ska sluta så ska man sluta på topp. Vi har hållit på i 25 år, det är dags att förändra livet och låta någon annan ta över, säger Henric Molin till Sydsvenskan.
Spritdelen med ”Spirit of Hven” blir kvar i familjens ägo och bolaget har för avsikt att flytta över en större del av sprittillverkningen till fastlandet.
– Vi har inget emot om de vill behålla hotellnamnet Backafallsbyn, i så fall hjälper vi till med mjuk övergång. Det är fortfarande en hotellanläggning. Kommer en annan hotellentreprenör har de sitt eget bolag att driva det i.

Kommentarer är stängda.