Annons:

Annons:

AirGotland nådde över 30 procent i marknadsandel första månaden

Swedavia har publicerat passagerartrafiken för september för de tio flygplatser man äger och driver, varav Visby Airport är en av dem, enligt ett pressmeddelande.

Under september månad reste totalt 9926 passagerare till och från Visby med flyg, sammanlagt på destinationerna Arlanda, Bromma och Göteborg. AirGotland, den nya lokala prispressaren lyckades under sin första hela trafikmånad att nå drygt 30 procent i marknadsandel.

-Att som en start-up i en bransch med aktörer som SAS lyckas så väl stärker bara vår tes att priset och turlistan för trafiken mellan Visby och Bromma har varit totalt fel, säger AirGotlands VD Tiina Mykkänen i ett pressmeddelande.

AirGotland har hunnit att utöka sin turlista redan två gånger sen starten den 13 augusti i år, vilket har gett Gotland flest avgångar till fastlandet av alla regionala flygplatser. Med största sannolikhet har Gotland också på kuppen fått Sveriges lägsta flygpriser.

-Om ni reser med oss håller ni nere priset på konkurrenternas biljetter också, säger bolagets ordförande Michael Juniwik med glimten i ögat. Vi behöver flyget för våra verksamheter och för att våra privatliv ska fungera när vi bor på en ö. Besökarna är väldigt viktiga men den absoluta majoriteten som reser är gotlänningar. I södra Sverige gör man knapp en inrikesresa med flyg per invånare, medan vi gotlänningar gör fyra, fortsätter han i ett pressmeddelande.

-Vi vill passa på att tacka alla de gäster som väljer att flyga med oss! Det gör att vi kan erbjuda prisvärda resor, många turer och trafikera sju dagar i veckan, avslutar Tiina Mykkänen i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.