Annons:

Annons:

Experter: Regionala flygplatser drabbas hårt i coronakrisen

Läget för Sveriges icke-statliga flygplatser var tufft redan innan coronakrisen. Men i pandemins spår har det förvärrats avsevärt. Det säger Peter Larsson, vd för Svenska regionala flygplatser till Dagens Nyheter. Konsekvenserna kan bli att flera av flygplatserna läggs ner. Peter Larsson varnar för att det drabbar både landets beredskap och lokala företagsklimat. – På längre sikt finns det risk att företag lämnar mindre orter när kommunikationerna försvinner, säger han till tidningen.

Arne Karyd, tidigare utredare på Trafikverket och Luftfartsverket, uppskattar att så många som tio flygplatser kan behöva stängas ner de närmaste åren.
– Så är det helt klart. Många låg illa till redan innan. Corona har inte gjort det bättre, säger Karyd till DN.

En kommentar

  1. Reko: Fast samtidigt måste man ju vara realistisk. Det går inte att hålla liv i en kostsam flygplats, som även under mer normala omständigheter har kanske en handfull passagerare i veckan Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.