Annons:

 Ökat intresse för Stockholm Skavsta 

Stockholm Skavsta flygplats fortsätter att växa. När andra svenska flygplatsers passagerarantal minskar går Stockholm Skavsta mot trenden, då trafiken under 2019 ökade med 3,7 procent (total passagerarmängd 2,3 miljoner). Passagerarstatistiken för januari 2020 visar på en uppgång med hela 12% jämfört med januari 2019, enligt ett pressmeddelande.

Anledningarna till detta kan vara flera, bland annat är det framför allt inrikestrafiken som minskar på andra svenska flygplatser, medan det bara finns utrikestrafik från Stockholm Skavsta. 

Många tycker också att det stora utbudet av destinationer från Stockholm Skavsta är en fördel, och att det är en smidig flygplats att resa från. 

 ”Vi har även en hög andel passagerare som reser för att träffa familj och vänner, t ex studerande utomlands eller de som har familj i andra länder”, säger Mats Rodgerson, Commercial Director på Stockholm Skavsta. ”Vi lever i en global värld där många bor/arbetar/studerar i ett land men har familj och vänner någon annanstans. Den typen av resor ökar kontinuerligt.” 

Det stora intresset för att resa från Stockholm Skavsta syntes inte minst under förra helgen 8-9 februari, då Stockholm Skavsta medverkade på resemässorna i Norrköping och Linköping. I år hade båda mässorna ovanligt många besökare, och intresset för resor från Stockholm Skavsta var större än någonsin. Resmål som många lockas av är bl a Wien, Prag och flera destinationer i Polen. Även resmål som Edinburgh, Alicante, Budapest och Zadar väcker reslusten hos många. 

Trots att Ryanair kommer att göra förändringar i trafikprogrammet på Stockholm Skavsta från och med april 2020, kommer flygbolaget att fortsätta flyga till 14 destinationer från flygplatsen, bl a London, Malaga, Pisa, Milano Bergamo, Krakow, Warszawa och Thessaloniki. 

Wizz Air och Laudamotions trafik pågår som vanligt, och även utökningar kan komma att ske under året. 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024