Annons:

TUI startar sju nya flyglinjer till Sälen

Många svenskar vill åka på skidsemester i år. Den ökade efterfrågan på skidresor har rapporterats av Skistar, där bokningsläget låg 10 procent högre jämfört med samma period förra året. Samtidigt inleder TUI en långsiktig satsning på att bredda sitt utbud från sol och bad för att nu även inkludera skidresor. Därför väljer TUI att inleda ett samarbete med Scandinavian Mountains Airport och öppnar upp sju nya flyglinjer till Sälenfjällen, med start i december, enligt ett pressmeddelande.

De nya flyglinjerna kommer att gå från Stockholm, Göteborg, Malmö, Växjö, Norrköping, Ängelholm och Köpenhamn.

– Skidresor är något vi länge tittat på att lansera, nu såg vi en möjlighet. Vi hoppas att många av våra kunder uppskattar möjligheten att enkelt kunna flyga direkt med oss till en av de mest populära skidorterna i Sverige. Sälen erbjuder aktiviteter i frisk fjälluft, jag tror många längtar efter det. Säger Tommy Serban, kommersiell chef på TUI i ett pressmeddelande.

Sälenfjällen är ett av Sveriges mest populära skidområden och omfattar skidorterna Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället, Kläppen och Stöten. I Sälen finns något för alla. Utförsåkning, längdskidor, hundspann eller en dag på SPA. Flygen går på torsdagar och söndagar mellan december och mars. Flygresan klimatkompenseras och TUI har vidtagit noggranna åtgärder för att göra den så trygg och säker som möjligt.

– Jag är stolt och glad att vårt kreativa samarbete med TUI ger våra resenärer denna möjlighet. Det är otroligt glädjande och signalerar framtidstro, säger Gunnar Lenman, vd på Scandinavian Mountains Airport i ett pressmeddelande.

5 kommentarer

  1. Desperado: Verkar rätt så desperat... Men en sak är säkert, MP kommer få hjärtrubbningar över att man börjar flyga charter med stora flygplan inom Sverige. Om det är bra eller dåligt, återstår att se....
  2. Anonym: Flyga dit är en sak, men att sedan hamna på Europas mest utspridda skidort som är helt uppbyggd kring bilen
  3. Johanna: Intressant och bra initiativ. Speciellt eftersom BRA inte är i luften (ännu), så finns det marknadsandelar att ta .
  4. Sture Lur: Utspridd skidort? Inga problem.Det finns bilar att hyra.Miljötalibanerna får åka mulåsna och vagn om dom vill.
  5. Bjorn: Jättebra ide´, äntligen lite nytänkande. Varför inte prova. Vad är desperat med att flyga till Sälen med 737:or? vad skönt att slippa köra ifrån Södra Sverige på dåliga vägar.