Annons:

Annons:

Första siffrorna: 57 procent fler konkurser väntas i mars

En konkursvåg väntar hotell- och restaurangbranschen som plågas hårt av coronakrisen. Enligt preliminära siffror från kreditinformationsföretaget UC väntas 57 procent fler konkurser i mars jämfört med samma månad ifjol.

Den bedömningen baseras på UC:s konkursstatistik för 1–20 mars.

– Vi är precis i början av en period med kraftiga konkursökning, men vi ser redan effekten inom hotell- och restaurangbranschen. Konkurserna inom segmentet antas öka med 57 procent i mars månad. Det här är små företag och med intäktsbortfall på 70 procent eller mer, låga marginaler och låga buffertar redan innan, och det kommer det bli en förödande utslagning i branschen. Vi befarar att många småföretagare med små marginaler slås ut nu när efterfrågan försvinner. Resebolag, musiker, fotografer, tillverkande företag, bemanning, transport är alla exempel på branscher som är hårt utsatta just nu, kommenterar Richard Damberg, ekonom på UC. i ett pressmeddelande.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA