Annons:

Hotellboende – ja, men inte utan speldator

Glöm en lockande bar, gym eller spa – det här är hotellerbjudandet för de som vill bo borta men ändå vara kvar i den virtuella världen. Quality Hotel Globe satsar nu på speciella gamingrum.

”Vi brinner för gaming och vill göra mer”

Nordens första hotellrum helt anpassade för gaming, streaming och e-sport kallar man det i pressmeddelandet.

Hotellkedjan blir först i norden med sina fem gamingrum. 

– Vi brinner för gaming och vill göra mer, berättar Tina Hedman, hotelldirektör på Quality Hotel Globe.

”Gsign har designat rummen, gamingmöblerna och inrett med ljudabsoberter, RGB-ljus samt streamingutrustning så som kameror och mikrofoner”, heter det. 

Allt är anpassat ergonomiskt och trendmässigt utifrån vad spelare vill ha. Telia har stått för tekniken gällande datorer, uppkoppling och spel.

– Nu har vi fem rum, men jag kan tänka mig att utöka, säger Tina Hedman. Rummen är verkligen gjorda för att en gamer ska känna sig hemma. 

– De skiljer sig från de andra rummen genom att de är mer avskalade men är varma och mysiga ändå. Stolar och bord är designade som spelarna vill ha det, säger hon.

De ser potentiella gäster som både vuxna, affärsresenärer, kompisgäng och barnfamiljer. Eller till barnen ”där de kan känna att det är några nivåer upp jämfört med hemma”.

”Room for gaming”-rummen öppnade på Quality Hotel Globe under tisdagen. Gamingrum blir det på fler hotell framöver. Det är redan på gång i Hotel Match i Jönköping, inför spelmässan Dreamhack Winter. Två hotell i Norge kommer snart få gamingrum också, med planer på att ännu fler hotell ska erbjuda det konceptet.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024