Annons:

Liseberg säljer hotell på Heden till Ekman Hotels

Nu är det klart att Ekman Hotels förvärvar Hotell Heden, tidigare ägt av Liseberg. I hotellets atmosfär ska gäster fortsatt tas emot med visionen att leverera fantastisk och personlig service i familjär anda, enligt ett pressmeddelande.

Hotell Liseberg Heden är ett hotell mitt i centrala Göteborg. Hotellet är byggt kring tre innergårdar med 179 rum fördelade på två våningar. Hotellet erbjuder praktiskt inredda rum och flexibla konferensmöjligheter. Hotellet är en hemvist för familjer, semesterfirare, affärsresenärer, par, kompisgäng och grupper som besöker Göteborg. Härifrån är det promenadavstånd till allt som centrala Göteborg har att erbjuda.

– Första gången jag gick in på Hotell Heden blev jag direkt kär i anläggningen. Vi är nu glada att hälsa hotellet välkommen till vår familj. Hotellet har drivits med samma värderingar och samma unika identitet som vi har på övriga hotell i kedjan, redan från start kändes det helt rätt, säger Patrik Ekman, VD Ekman Hotels i ett pressmeddelande.
Hotellfastigheten ägs sedan april 2021 av Higab, som är mycket nöjda med sin nya hyresgäst:

– Våra fastigheter ska vara välkomnande för både göteborgare och besökare och vi tror att Ekman Hotels kan bygga upp en hotellverksamhet som bidrar till en attraktiv och levande stadsdel runt Heden, säger Per-Henrik Hartmann, vd på Higab.

Säljaren av hotellverksamheten, det kommunägda bolaget Liseberg AB, är också mycket nöjda med affären:

– Ekman Hotels känns som en spännande men samtidigt stabil köpare av verksamheten. Man har en tydlig vision av vad man vill göra och god kunskap och erfarenhet av att driva hotell och att skapa upplevelser. Det känns såklart i hjärtat att släppa taget om Heden, men vi känner att vi lämnar verksamheten i de bästa av händer, säger Lisebergs vd Andreas Andersen i ett pressmeddelande.

Utöver Hotell Heden består Ekman Hotels av Hotell Charlottenberg, Hotell Årjäng, Hotell Alfred Nobel Karlskoga, Stadshotellet i Kristinehamn samt Hotell Stadsparken i Helsingborg. Ekman Hotels etablerades 2018, ägs och drivs av Patrik Ekman.

Driften av Hotell Heden överlåts per den 1 juni 2022.
Rådgivare i transaktionen har varit Annordia.

Någon prislapp är inte kommunicerad.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024