Annons:

Pandox rekryterar Erik Möller som ny affärsområdeschef i Sverige

Erik Möller är ny affärsområdeschef och Vice President i Sverige. Erik kommer närmst från Marriott International och rollen som Development Director i Norden med ansvar för Marriotts tillväxt i samtliga nordiska länder. På Pandox kommer Erik att ansvara för den kommersiella delen av Pandox svenska hotellfastighetsportfölj, i nära samarbete med operatörer som Scandic, Nordic Choice, Elite och Hilton. Här svarar han på Travel News på nytt jobb-enkät.

Grattis till nya jobbet som affärsområdeschef på Pandox. Varför valde de dig?

Stort tack! Jag har erfarenhet ifrån fastighetssidan, både från driftsfrågor och kommersiella frågor – delar som är mycket viktiga när man som hotellfastighetsägare jobbar med omsättningsbaserade hyresavtal för att förstå och försäkra sig om att rätt värde skapas.

Vad gör en affärsområdeschef hela dagarna?

Jobbar aktivt med att skapa maximalt värde ur det hotellfastighetsbestånd Pandox äger.

Inte alla vet vad Pandox gör. Förklara verksamheten i tre meningar?

Pandox är en ledande hotellfastighetsägare i norra Europa med fokus på större hotell på viktiga fritids- och affärsdestinationer. Pandox hotellfastighetsportfölj omfattar 156 hotell med cirka 35 000 rum i 15 länder. Pandox verksamhet är organiserad i Fastighetsförvaltning, som omfattar hotellfastigheter med långa hyresavtal med marknadsledande hotelloperatörer, samt Operatörsverksamhet, som omfattar hotelloperatörsverksamhet som Pandox bedriver i sina helägda rörelsefastigheter.

Du ska hjälpa Scandic, Nordic Choice, Elite och Hilton, de är tuffa konkurrenter, blir det samma råd till alla?

De är alla professionella operatörer och vi arbetar nära tillsammans för att skapa bästa möjliga förutsättningar för varje enskilt hotell. Min roll blir att sköta kommersiellt relaterade frågor för att hela tiden maximera våra hotellfastigheters potential och nå ledande positioner på sina respektive marknader. Det vore inte möjligt utan skickliga operatörer.

Du har ett långt förflutet inom hotell, viktigaste läxan?

Hur viktigt lokalkännedom är inom hospitality – man måste veta hur sin målgrupp ser ut och hur man vill positionera sig i marknaden man befinner sig i. Koncept och distribution är viktigt men lokal kännedom tillsammans med drift är mer viktigt.

Hur börjar du din arbetsdag? 

Med ett träningspass klockan 06:00.

Vad skulle få dig att byta arbetsgivare?

Inte på kartan – jag har hittat hem.

Namn: Erik Möller
Titel: Affärsområdeschef / Vice President – Sverige.
Ålder: 31
Bor: Vasastan, Stockholm
Senaste resa: Kitesurfning i Kenya
Favorithotell: Edition Hotels och Rosewood – även mycket imponerad av Ett Hem i Stockholm.
Flygbolag som jag åker helst med: SAS
Favoritdestination: Ski-touring i Nord-Norge.
Min drömresa: Åka skidor i Patagonien.

Kommentarer är stängda.