Annons:

Premium

“Ägande av kostnad är ett av många viktiga nyckeltal”

Jesper Fredmark är ny vd Stockholm Skavsta Flygplats. Här svarar han på Travel News på-nytt-jobb-enkät. Han berättar hur man ska få fler flygbolag till Skavsta och avslöjar att han är en av få stockholmare som kört spårvagn i Göteborg.

“Det är enkelt att ta sig hit via flygbuss, tåg, bil och taxi. Det är också smidigt för våra resenärer att röra sig på flygplatsen”

Grattis Jesper Fredmark, du är ny vd på Skavsta flygplats. Varför valde Kjell-Åke Westin, styrelseordförande på Stockholm Skavsta Flygplats dig?

Tack! Jag hoppas och tror att det är för mina 20 år inom flygbranschen, mitt starka ledarskap och goda erfarenhet av förbättringsarbeten.

Varför valde du att arbeta på Skavsta?

Det är en bra flygplats på ett strategiskt läge med enorma möjligheter. Tillsammans med de nya ägarna vill jag vara med och utveckla flygplatsen i en positiv riktning. Jag ser fram emot att vara delaktig i processen framåt med fokus på att skapa en ännu bättre upplevelse för resenärer, samarbetspartners och inte minst för mina nya kollegor.

Varför ska man flyga från Skavsta?

Stockholm Skavsta Flygplats är en väldigt fin flygplats med flera utländska destinationer. Det är enkelt att ta sig hit via flygbuss, tåg, bil och taxi. Det är också smidigt för våra resenärer att röra sig på flygplatsen. Exempelvis med parkering i direkt anslutning till avgångshallen och check-in och säkerhetskontrollen i anslutning till varandra. Vi har även fullständig Duty free och restaurang som ligger direkt vid våra gater utan längre promenadsträckor.  

Hur ska du få tillbaka Ryanair till Skavsta?

Ledningen på flygplatsen jobbar aktivt med att attrahera fler flyglinjer till flygplatsen, och jag ser fram emot att kliva ombord i den diskussionen i januari.

Vad gör en vd hela dagarna?

Mitt största fokus som vd ligger på verksamhetens utveckling tillsammans med mitt team. Min tro är att en välmående verksamhet skapas i grund av engagerade medarbetare med en stark samhörighet och en gemensam målbild. Jag ser fram emot att lära känna mina nya kollegor och att sätta flygplatsen på den nationella och internationella…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024