Annons:

Premium

Springnota från tre lyxhotell gav samhällstjänst

Under ett halvår tog en 55-årig man tog in på tre lyxhotell och beställde mat och dryck från restaurangen – utan att betala. Mannen fälldes i tingsrätten för bedrägeri men hovrätten ändrar påföljden till villkorlig dom och samhällstjänst i 75 timmar.

Springnotorna uppstod 2018 när mannen tog in på tre lyxhotell i Stockholm. Först tre nätter på Hotel at Six med mat och dryck. Notan på 15 000 kronor betalades inte. Ett par veckor efteråt bodde han på Nya Grand Hotel i tre nätter. Notan uppgick till drygt 15 000 kronor.

I det senare fallet hävdar han var där med en kvinna som checkade in innan han kom till hotellet. Han trodde att hotellet reserverade en summa i samband med bokningen. Han uppger att kvinnan som han var på hotellet med sade till honom att hon skulle lösa betalningen, skriver Dagens juridik.

Efter Grand Hotel väntade Elite Hotel Marina Tower under två nätter och med mat för ett totalt belopp om 9 500 kronor. Även kvinnan från Grand Hotel bodde där i två nätter. Hon kom först dit och han hävdra att hon skickade ett sms till honom om att…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024