Annons:

Quality Hotel Globe tar bort allt kött på lunchen

Nu serverar Quality Hotel Globe endast vegetariska alternativ på lunchen. Det är ett steg mot att få en bättre värld och ett bevis på att man kan ge en ordentlig smakupplevelse och samtidigt äta nyttigt. Stamgästerna har stannat och nya gäster har tillkommit, enligt ett pressmeddelande.

För 5 veckor sedan bestämde sig Quality Hotel Globe för att prova att servera endast vegetariska alternativ. När Brasserie X, hotellets restaurang öppnade sin vegetariska buffé var man beredd på att få en ny publik. Men de gäster som varit skeptiska mot en vegetarisk buffé ha stannat samtidigt som en ny publik tillkommit. Det är en stor vegetarisk lunchbuffé med både varma och kalla inslag där kockarna jobbar utan meny som dem skapar efter säsongerna.

I linje med Nordic Choice Hotels miljöarbete har Quality Hotel Globe bestämt sig för att ta ansvar och skära ner på mängden kött de serverar. Hotellet vill bevisa att det är möjligt att få en rik smakupplevelse och ett stort proteinintag trots att man äter vegetariskt.

När man är Sveriges fjärde största hotell måste man ta lite extra ansvar. Jag och vår kökschef, Patrik, satt och räknade på hur mycket kött vi serverar under ett år på luncherna i vårt Brasserie X. Häpnadsväckande 4 ton! Det motsvarar ungefär 60 ton CO2-utsläpp. Det tyckte vi helt enkelt att vi måste göra något åt, så det gjorde vi. Nu är drömmen att göra våra konferensluncher vegetariska också,” säger Andreas Ericsson, Food & Beverage Manager på Quality Hotel Globe i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.