Annons:

Visita: Nattklubbar med näringsförbud måste få stöd av staten

När regeringen nu skärper restriktionerna för nattklubbarna måste stödåtgärderna förlängas, menar Visita i en första kommentar.

Regeringens beslut innebär i praktiken att danstillställningar, till exempel nattklubbar, återigen beläggs med ett näringsförbud. Så kraftiga inskränkningar kräver förlängda stödåtgärder.

– Det är anmärkningsvärt att regeringen på detta sätt plötsligt omkullkastar alla nattklubbars möjlighet att verka. Vill man komma åt trängsel kan kommunen ingripa om det förekommer. Istället inför regeringen i praktiken ett näringsförbud mot samtliga nattklubbar. Detta är ett dråpslag som i praktiken är en total nedstängning och måste följas av förlängda stödåtgärder, säger Jonas Siljhammar, vd Visita i ett pressmeddelande.

Nattklubbarna och andra delar av besöksnäringen har levt under mycket hårda restriktioner i flera månader. Över 50 000 har redan förlorat jobbet eller är varslade och risken är att ytterligare tusentals människor förlorar jobbet i närtid.

– Samtidigt som regeringen stänger ner nattklubbarna fasar de ut permitterings- och omställningsstödet som räddat många jobb och företag. Det är helt ologiskt och jag utgår från att regeringen också kommer med förlängda stödåtgärder, säger Jonas Siljhammar i ett pressmeddelande.

En kommentar

  1. Erik: Herregud vad det gnälls från branschföreningarna. De verkar helt glömma varför restriktionerna införs, och tyvärr så är ett dansgolv+alkohol+människor inte en bra kombination. Det kan ju knappast komma som en överraskning att folk med alkohol i kroppen har nedsatt omdömesförmåga. Då kan nattklubbar helt enkelt inte ha öppet eftersom det är GÄSTERNA som inte kan sköta sig.
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024