Annons:

Hotelldata: Nya restriktioner gav en ny negativ smäll

Benchmarking Alliance:s novemberdata visar att de nya restriktionerna som infördes i början av månaden spädde på nedgången i marknaden. Beläggningen sjönk 66 procent och snittpriset mer än 24 procent år mot år för Sverige som helhet.

”November är normalt i nivå med oktober vad gäller sålda rum och logiomsättning” säger Johan Johander på Benchmarking Alliance. ”Men i år dök de till ungefär hälften av de nivåer vi hade i oktober”, fortsätter han.

På många marknader börjar negången nu närma sig den nedgång som skedde i våras när tappet var som störst, och som tidigare under pandemin är det storstadsregionerna som ligger i botten.

”Vi börjar återigen komma ner på nivåer som över huvud taget inte är hållbara för många anläggningar. Detta speglas i att antalet stängningar började öka direkt när de nya restriktionerna annonserades, efter att vi hade sett en oavbruten minskningar i stängda anläggningar sedan slutet av sommaren”, avslutar Johan Johander.

En kommentar

  1. Steffen: Det är ännu värre. Hotellen kan indirekt välja vilken RevPar och beläggning dom uppvisar utåt via tex Benchmarking genom att dom blockerar rum i sitt PMS. Enkelt. Många hotell kan frestas till detta inte minst då dom kommer vilja sälja och då frissera siffrorna.
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024