Annons:

Annons:

Hotelldata: Nya restriktioner gav en ny negativ smäll

Benchmarking Alliance:s novemberdata visar att de nya restriktionerna som infördes i början av månaden spädde på nedgången i marknaden. Beläggningen sjönk 66 procent och snittpriset mer än 24 procent år mot år för Sverige som helhet.

”November är normalt i nivå med oktober vad gäller sålda rum och logiomsättning” säger Johan Johander på Benchmarking Alliance. ”Men i år dök de till ungefär hälften av de nivåer vi hade i oktober”, fortsätter han.

På många marknader börjar negången nu närma sig den nedgång som skedde i våras när tappet var som störst, och som tidigare under pandemin är det storstadsregionerna som ligger i botten.

”Vi börjar återigen komma ner på nivåer som över huvud taget inte är hållbara för många anläggningar. Detta speglas i att antalet stängningar började öka direkt när de nya restriktionerna annonserades, efter att vi hade sett en oavbruten minskningar i stängda anläggningar sedan slutet av sommaren”, avslutar Johan Johander.

En kommentar

  1. Steffen: Det är ännu värre. Hotellen kan indirekt välja vilken RevPar och beläggning dom uppvisar utåt via tex Benchmarking genom att dom blockerar rum i sitt PMS. Enkelt. Många hotell kan frestas till detta inte minst då dom kommer vilja sälja och då frissera siffrorna.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.