Annons:

Skistar ser över läget efter beslut om stängning

I tisdags meddelade Skistar att man stänger samtliga skidanläggningar den 6 april i enlighet med rekommendationer från Folkhälsoinstitutet. Nu ser man över konsekvenserna av beslutet.

Skistar har fått utstå en del kritik för att man hållit liftsystemen öppna i de svenska fjällen, trots att man agerat i enlighet med Folkhälsoinstitutets rekommendationer. Nu har myndighetens råd skärpts och i och med att man vädjat till allmänheten att inte resa till fjällen i påsk och potentiellt belasta vårdinrättningar som saknar kapacitet för anstormningen, har Skistar beslutat att avsluta skidsäsongen i förtid i år.

Vad händer nu med personalen? Kommer ni att varsla?
– Många har säsongsanställning och nu kommer säsongen att avslutas tidigare än planerat. Det är för tidigt att säga mer än så just nu, säger Skistars vd Stefan Sjöstrand till Travel News.

Hur stor blir er smäll ekonomiskt?
– Det är för tidigt att svara på.

Skistar fick en del kritik för att ni höll anläggningarna öppna så här länge. Har varumärket tagit skada?
– Det är svårt för mig att bedöma. Vi har försökt hantera situationen på bästa sätt – vi hela tiden följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och råd. Det är de som är experter i denna extrema situation. De försiktighetsåtgärder vi snabbt implementerade för nära tre veckor sedan ansågs av Folkhälsomyndigheten som tillräckliga. Vi har på eget initiativ luckrat upp våra bokningsvillkor som ett steg för att göra det enklare för våra gäster att kunna följa Folkhälsomyndighetens uppmaning att avstå från icke nödvändiga resor. Själva skid- och liftåkningen finns inte mer risk än att röra sig i samhället enligt Folkhälsomyndigheten. Beslutet är grundat på den stora risken för vårdbelastningen utifrån den dialog jag haft med sjukvården de senaste dagarna i kombination med det tydliga rådet vi fick igår av Folkhälsomyndighetens Johan Carlson, säger Stefan Sjöstrand.

En kommentar

  1. Åke Vad Jensen: Skistar och dess aktieägare klarar sig nog men de reseaktörer som samarbetar med Skistar, tänker man inte på. Skistar kräver deposition från arrangören men hänvisar till Force Majeure när de stången anläggningarna. Arrangören måste betala tillbaka till kunden enl. paketreselagen men Skistar behåller deposition-en. Vem är den stora förloraren? Arrangören får betala tillbaka 150% men Skistar behåller ändå depositionen.
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024