Annons:

Visita kräver mer stöd – och att större grupper får mötas

En tung höst väntar hotellbranschen då bokningsnivåerna i augusti och september är 60–80 procent lägre än samma period förra året, skriver DN. Under sommaren såg det lite bättre ut, men branschorganisationen Visitas vd Jonas Siljhammar ser det som en parentes. – Jag pratade med ett hotell nyligen som går från full beläggning i juli till att ha 13 procent i september, säger han till DN.

Nu kräver Visita att stödåtgärderna och främst omställningsstödet blir kvar under hösten, samt att regeringen häver restriktionen för folksamlingar på maximalt 50 personer, skriver tidningen.

En kommentar

  1. Erik: "Nu kräver Visita". Nu passar det att öppna käften va. För det första så är ni inte i position att kräva någonting och för det andra så bör eventuella ytterligare stöd, vara i form av lån som sen ska betalas tillbaka till staten. Det är orimligt att staten ska stödja hotellen i ett halvår till och kanske ännu längre utan att få någonting för det. Lånen och dess återbetalning ska såklart vara fördelaktiga och betalas tillbaka i delar och årsvis när redovisningen börjar visa positivt igen. Detta ska framförallt gälla de stora hotellkedjorna som annars har andra storägare eller investerare som satsar miljoner/miljarder. Konstigt nog är det tyst från dessa just nu.
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024