Annons:

Premium

“Jag var bara tvungen att tacka ja”

Turistprofilen Erika Strehlenert Rosander har nytt jobb på Tyréns. Här svarar hon på Travel News på-nytt-jobb-enkät. Hon går nu från statlig tjänsteman till timräknare och konsult. - Det känns kul och bra. Jag är starkt utvecklingsorienterad och det är roligt att komma till ett företag och arbetsområde som har så fina förutsättningar men där det samtidigt finns mycket att ta sig an för att utveckla tjänsten och Tyréns samlade kompetens.

Grattis , du har nytt jobb på Tyréns. Varför valde de dig?

Tack! Jag skulle tro att det beror på att jag har en lång bakgrund inom turism och besöksnäring, där jag jobbat i flera olika roller och hos olika typer av arbetsgivare: i näringslivet, för staten och regionalt. Jag kan frågeområdet helt enkelt. Jag har även erfarenhet av destinationsutveckling och konkret samverkansarbete mellan många parter, där det sistnämnda är en förutsättning i nästan allt utvecklingsarbete inom turism. 

Varför valde du att arbeta med Tyréns?

Tyréns är en stark aktör med en både bred och djup kompetens inom många av de områden som är så viktiga för turismens utveckling, såsom fysisk planering, infrastruktur och transporter, kulturmiljö och inte minst hållbarhet. Företaget visar också att de tar turism och besöksnäring på allvar och har en stark ambition att driva området och sin egen kompetens framåt. Att få chansen att vara med på en sådan resa var jag bara tvungen att tacka ja till.

 Vad gör du hela dagarna?

Som nyanställd sätter jag mig in i verksamheten, alla de kompetenser som finns här och kollegornas erfarenheter av aktuella frågor, utvecklingsmöjligheter och arbetssätt. Vi diskuterar tillsammans hur vi kan bidra till att möta de behov som finns bland besöksnäringens aktörer. Jag sätter mig också in i det konkreta redskap som Tyréns har utvecklat, Destination 2030, och hur det kan användas. Framöver planerar vi att synas även mer externt och erbjuda bland annat frukostseminarier där vi berättar mer om våra tjänster och kompetenser. 

Berätta lite om din bakgrund?

Jag är ursprungligen journalist och ekonom, och kom in i besöksnäringen via en roll som presschef och kommunikationsstrateg på Visita, dåvarande Sveriges- Hotell- och Restaurangföretagare. Jag hade förmånen att driva en…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024