Annons:

Sophie Helin blir ny hotelldirektör på Downtown Camper by Scandic

Scandic har rekryterat Sophie Helin till tjänsten som hotelldirektör på Downtown Camper by Scandic. Sophie har de senaste åren varit lokalt engagerad inom Svenskt Näringsliv i Uppsala och besitter lång erfarenhet av mentorskap, både genom Scandics interna ledarskapsprogram och för företagare, bland annat som mentor i ALMI Uppland. Hon och har en gedigen karriär inom besöksnäringen och kommer senast från rollen som hotelldirektör på Scandics två hotell i Uppsala, enligt ett pressmeddelande.

“Efter att ha varit verksam inom besöksnäringen i närmare 20 år är jag otroligt hedrad att få ta mig an utmaningen som hotelldirektör på Downtown Camper by Scandic”

Sophie Helin har arbetat inom Scandic sedan 2004 och har under sina år i bolaget samlat en bred erfarenhet av både uppdrag inom ekonomistyrning och genom driftnära, ledande positioner runt om i landet. Hon har en magisterexamen i ekonomi och är diplomerad coach inom ledarskap och personlig utveckling. Nu tar hon klivet in på Downtown Camper by Scandic, ett signaturhotell med 494 rum beläget mitt i centrala Stockholm. Hotellet har en tydlig profil där storstad möter natur och äventyr som ska attrahera den urbana upptäckaren. Här möts stockholmare och internationellt inresande gäster, både inom affärs- och privatsegmentet.

Scandic Downtown Camper är ett av koncernens största hotell.

“Sophie får i direkt uppdrag att fortsätta utveckla Downtown Camper by Scandics unika erbjudande” 

– Efter att ha varit verksam inom besöksnäringen i närmare 20 år är jag otroligt hedrad att få ta mig an utmaningen som hotelldirektör på Downtown Camper by Scandic, en mycket spännande mötesplats som attraherar gäster över hela världen. Trots mina många år i branschen är det här uppdraget något helt nytt och väldigt spännande. Hotellet har ett unikt erbjudande där gäster bjuds in till vad vi kallar för vårt ”base camp” här får man känslan av att mat serveras direkt från lägerelden, kanoter dinglar i taket och välbefinnande och gemenskap får stå i centrum. Vi fokuserar på mötet mellan människor i en häftig miljö, vilket jag med glädje ser fram emot att arbeta vidare med, säger Sophie Helin, nytillträdd hotelldirektör på Downtown Camper by Scandic.

Sophie får i direkt uppdrag att fortsätta utveckla Downtown Camper by Scandics unika erbjudande med stort fokus på hotellets takvåning – den urbana retreaten The Nest. Hon arbetar även vidare som ledande mentor inom Scandic i Stockholm och mellersta Sverige.

– Jag ser fram emot att tillsammans med mina kollegor välkomna gäster till en riktig friluftsupplevelse mitt i stan och inte minst till vår underbara takvåning The Nest, som bjuder på pool, gym, bar och utsikt över Stockholms stadshjärta, avslutar Sophie Helin.

– Att Sophie nu tillträder rollen som hotelldirektör på Downtown Camper by Scandic är jag mycket glad över. Hon har gedigen erfarenhet och en enastående förmåga att coacha och bygga stora medarbetarlag. Hotellet uppsattas av allt ifrån inbitna friluftsentusiaster till affärsresenärer och jag är övertygad om att hennes mångåriga erfarenhet av att skapa gästupplevelser i världsklass och breda kompetens kommer fortsätta driva vårt signaturhotell med full kraft inför en fartfylld sommar i Stockholms innerstad, säger Joakim Elveroth, Distriktsdirektör för Scandic Hotels.

Sophie Helin tillträdde sin roll som hotelldirektör i april 2023.

Downtown Camper kan vinna Wilhelmina Skoghpriset för bästa spa i Stockholm den 24 april. 

Kommentarer är stängda.