Annons:

Stordalens nödrop: ”SMS-lån” håller reseindustrin flytande

Besöksnäringen lever på motsvarigheten till SMS-lån och om ingenting görs kommer branschen att gå under nästa år, när lånen ska betalas tillbaka. Det skriver den norske hotellentreprenören Petter Stordalen, ägare till Nordic Choice Hotels, på Aftonbladet Debatt.

Han kräver ”långsiktiga spelregler” som branschen kan förhålla sig till, och statlig kompensation för inkomstbortfall till följd av restriktioner.
”Varje form av restriktion måste komma med ett statligt plåster som stoppar den akuta blödningen”, skriver han.

6 kommentarer

  1. Steffen: Till skillnad från Scandic så är Choice nu ärliga mot marknaden. Krisen är som ingen annan och kommer få långsiktiga konsekvenser. Inget hotell oavsett kedjetillhörighet tjänar på att låtsas som det regnar i fåfängt syfre bevaka sina konkurrentintressen. Det är djupt oansvarigt att "spela ner" krisen i något fåfängt syfte stärka sin position i denna ytterst dramatiska situation.
  2. Miles and more forever: Hotellnäringen är absolut ingen samhällskritisk funktion. Använd skattemedel istället till välfärden. Hotellbyggnader från konkursade eller nedlagda hotell kan användas till äldrevård, bostäder m.m..
  3. Thomas: Inte samhällskritisk funktion, självsanering är bra, dock ej för personer/företag är upplånade över hustaken. Det är helt klart att de vill ha skattepengar för att leva vidare, då luftslotten börjar braka ihop. Låt den ekonomiska naturen ha sin gång, det kommer alltid finnas människor som vill driva saker vidare.
  4. Hotellhaj: Besöks och hotellnäringen måste räddas. Det är en av Sveriges basnäringar sett till omsättning och antal anställda. Dessvärre verkar Sveriges regering inte inse detta.
  5. RT: Stordalen gick från jordgubbshandlare till att bygga upp ett av nordens största hotellföretag. Ge honom lite kred iaf, en mer driftig entreprenör får man leta efter. Ska han nu riskera att få se sitt livsverk raseras pga den här skiten. Det är inte värdigt. Sen ni fån som tycker att "hotell är inte samhällskritiska. Låt de gå under" gör ju inte saken bättre precis. Hade ni haft samma skeva uppfattning om det var ert företag det gällde, som ni lagt ner hela er skäl i?. Knappast.
  6. Vägs ände: Viggo skriver om planekonomi när kommunala Liseberg investerar skattepengar samtidigt som Astrid Lindgrens värld inte får några skattepengar. Vi lever just nu i en marknadsekonomi där privata företag tjänar pengar samtidigt som de tar stora risker. Vilka företag ska stöttas med skattepengar? De som har en dålig affärsidé, friskolor, privatläkare,entreprenörer i offentlig verksamhet eller de som har otur med pandemier, lågkonjunktur, hård konkurrens från utländska aktörer?
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024