Annons:

Polisen JO-anmäls för passproblem

Polisen anmäls nu till Justitieombudsmannen, JO, för att det tar så lång tid att få pass.

Bland annat skriver en man från Delsbo i sin anmälan att polisen bryter mot hans medborgliga rättigheter genom att de hindrar honom att röra sig fritt inom EU.

4 kommentarer

  1. Thomas Larsson: Kräv pers nr vid tidsbeställning
  2. Traveling Bob: Problemet med de långa väntetiderna på nytt pass bottnar i att Sverige som en av ytterst få länder i världen sänkte giltigheten för svenska pass från 10 år till 5 år. Med tanke att flera länder kräver att passet måste vara giltigt minst 6 månader vid utresa från landet är den faktiska giltighetstiden bara drygt 4 år. Kan inte någon på ansvarig myndighet bita huvudet av skammen och erkänna att det var ett misslyckande och återgå till 10 års giltighetstid som det är på svenska körkort.
  3. Magnus: Håller med dig Travellink Bob till 100%. Kan inte SRF lägga en motion till regeringen om detta ?
  4. Jan Wigsten: Javisst, 5 års giltighet för pass är ett systemfel. Det är inte bara det att passet då är giltigt för resande i endast 4½ år. En del länder ju längre giltighetstider för viseringar, och då vill man kanske skaffa nytt pass bara för det. Innan man ansöker om ett 1-3 års visum. Jag hörde att Indien nu erbjuder e-visa on-line 5 år, men jag har ine kollat om det är sant........
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024