Annons:

Känd krögare: ”Fastighetsägarna har tappat förnuftet”

Bar Central har funnits på Birger Jarlsgatan sedan början av 2015. Men sedan sista januari står restaurangen utan lokaler, skriver Fastighetsvärlden. Fastighetsägaren Sparbössan (!) ska bygga kontor och då fick restaurangen inte vara kvar. Text: Janne Sundling

Bar Central fanns tidigare på Skånegatan, men nu har de alltså fått lämna Birger Jarlsgatan.

– Fastighetsägarna har fullständigt tappat förnuftet. Hyrorna i Stockholm är fruktansvärda. De pratar 7.000–8.000 per kvadratmeter. Det känns fruktansvärt att behöva lämna. Vi är ett starkt varumärke och folk saknar oss, säger Robert Rudinski, en av krögarna bakom Bar Central till Fastighetsvärlden.

Nu är han och medkrögaren Kim Choukri på jakt efter nya lokaler. De letar i city, men även på Södermalm. På Söder har de även restaurangen Borasco, som är ”en uppsamlingsplats för de som saknar Bar Central”, enligt Robert Rudinski. Restaurangen öppnades i november 2021. Rudinski är också en av grundarna till Tjoget, baren och restaurangen på Hornbruksgatan.

Förhoppningen är att kunna nyöppna Bar Central igen till hösten. Men det ser mörkt ut.

– De stora [fastighets]ägarna är så drivna av vinster att de struntar i om vi går i konkurs om några år. Eller så struntar de i vem de arbetar med. Det verkar bättre att lokalerna står tomma, säger han.

De söker lokaler på cirka 250 till 500 kvadratmeter, med högt i tak och de måste vara ”Bar Central-vänliga”.

– På Borasco har vi en liten dukad del och det är väldigt poppis, så hittar vi en större lokal kan vi göra en sådan del där också. Då kan folk välja om de vill ha en dukad sittning eller en bistrosittning. Vi skulle också vilja få möjlighet att ha en festvåning i anslutning – vi har fått mycket förfrågningar från företag de senaste åren.

Till sommaren kommer delar av Bar Central att gästspela på Grå gåsen i Burgsvik på Gotland – restaurangen från TV4-programmet Så mycket bättre.

En kommentar

  1. Jer vej int: Inget hindrar barägaren att flytta sitt ölhak till Sickla industriområde. Alternativt Blattnicksele. Finns ingen självklarhet att få gorma på Birger Jarlsgatan. Har man inte fläsket att betala begärd hyra, så finns det andra byar i Svärje å häcka på.
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024