Annons:

Stureplansgruppen tar över i Göteborgs bästa restaurangläge

Stureplansgruppen öppnar restaurang i en av Göteborgs mest kända byggnader. Det handlar om Dicksonska Palatset intill Avenyn i Göteborg. Stureplansgruppen tar över när palatset är färdigrenoverat sommaren 2024. Text: Janne Sundling

”Dicksonska Palatset har många likheter med Berns Salonger och Gamla Riksarkivet som vi driver i Stockholm”

Anrikt och med ett av Göteborgs bästa restauranglägen, men under lång tid privatbostad och sedan kontor. Dicksonska Palatset har renoverats sedan 2022 för att uppnå sin ursprungliga standard. Men sommaren 2024 är det alltså Stureplansgruppen som öppnar första restaurangen i huset.

Totala ytan är på cirka 1 406 kvadratmeter, inklusive annex.

– Dicksonska Palatset har många likheter med Berns Salonger och Gamla Riksarkivet som vi driver i Stockholm. Vi är väldigt tacksamma för möjligheten att utveckla verksamhet i en av Sveriges vackraste fastigheter, säger Vimal Kovac, vd på Stureplansgruppen.

På entrévåningen blir det restaurang och två barer i det återskapade orangeriet som från början var familjen Dicksons bibliotek. På plan två får större möten, event och säsongsbetonade evenemang som julbord plats. Och i källarvåningen öppnar en vinbar och en schackklubb.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024