Annons:

SJ släppte julbiljetter – då kraschade sajten

SJ:s sajt stod inte pall för alla som ville boka resor för jul- och nyårshelgerna. Trots att bolaget vidtagit åtgärder kraschade hemsidan ganska snabbt när de försenade biljetterna släpptes. – Trycket är ännu större än vi hade trott, säger Lina Edström vid SJ:s pressjour.

Trots att SJ förstärkt sina servrar inför klockslaget, för att undvika att hemsidan skulle krascha, tog det inte många minuter innan den gjorde just det, på grund av det höga trycket.

Något tågbolaget ändå inte var riktigt redo för.

– Otroligt populärt att köpa biljetter, och det här var ändå något vi tagit höjd för och har extra personal som sitter och bevakar. För vi förstod ju att det skulle bli extra populärt – det är mycket jul- och nyårsbiljetter, framför allt, säger Lina Edström.

”Enorma mängder kunder”

Det finns inga uppgifter på hur många som försökte komma in på sajten samtidigt.

– Det är enorma mängder kunder som vill köpa biljetter, trots att det är mitt i natten. Hemsidan klarar helt enkelt inte att svara på så många frågor samtidigt, säger hon och tillägger att det ändå är ovanligt att sajten kraschar.

Efter några timmar fungerar nu sajten som den ska igen och många har lyckats boka de åtråvärda biljetterna, säger Lina Edström strax före klockan 05 på onsdagsmorgonen.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024