Annons:

Swedavia skänker skyddsmateriel till vården

Bland annat andningsmasker och skyddsglasögon skänker nu Swedavias flygplatser till vårdinrättningar runt om i landet eftersom den svenska sjukvården nu har ett ökat behov av skyddsmateriel under coronakrisen.

På Swedavias tio flygplatser finns under normala omständigheter vissa mängder personlig skyddsutrustning.

– Flygplatscheferna på Swedavias flygplatser runt om i landet samlar nu ihop den utrustning man kan avvara, skyddsutrustning eller annat som kan komma till användning, för att skänka den till lämpliga vårdinrättningar lokalt i regionen, säger Marie Wiksborg, direktör för affärsstöd och säkerhet på Swedavia i ett pressmeddelande.

Vad de meddelar att de skänker:

Totalt rör det sig om sammanlagt omkring hundra andningsmasker för flergångsbruk, tusen par skyddsglasögon och 100 000 engångshandskar. Utöver den personliga skyddsutrustningen inventerar varje flygplats sina lager för att om möjligt hitta också annan materiel som kan komma till användning i insatserna mot coronavirusets spridning. Till exempel har Swedavia skänkt ett par hundra stolpar med tillhörande band som vanligtvis används för att separera köer på Stockholm Arlanda Airport till Region Stockholm. Dessa kommer nu att användas för att separera flöden och organisera köer på närakuterna runt om i Stockholm.

– Vi på Swedavia vill naturligtvis göra det vi kan för att bidra och att skänka skyddsutrustning som just nu kan göra större nytta inom vården känns självklart, säger Marie Wiksborg.

 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024