Annons:

Baylan vill se snabbt beslut om Bromma

Näringsminister Ibrahim Baylan (S) anser att regeringens besked om Bromma flygplats framtid inte får dra ut på tiden. ”Man kan inte på grund av att det är en pandemi skjuta allt framför sig”, säger ministern till Di.

Ibrahim Baylan säger till Dagens Industri att underlaget Swedavia serverat är ”bra” och han ser alltså inga större hinder för att besluta om Bromma under covid-pandemin, tvärt om vill han komma till skott så snart som möjligt.

”Underlaget är så bra det kan vara under omständigheterna. Även om pandemin har haft en enorm påverkan på flygverksamhet, såg vi redan innan pandemin att de tidigare prognoserna om ständig ökning av flyg inte riktigt stämt. Tvärt om har vi sett en minskning redan innan pandemin. Nästan oavsett vilket beslut man fattar är det viktigt, trots de osäkra omständigheterna, att man ändå har torrt på fötterna”, säger näringsministern till Di.

6 kommentarer

  1. Lars: Det är väl en av de bästa tidpunkterna att avsluta Bromma trafiken nu om det skall göras. All flygtrafik går på sparlåga och överföring av trafik till Arlanda blir enkel. Vill Stockholms stad ha kvar Bromma låt dem övertaga alla kostnader och köpa byggnader. Det blir billigast för staten. D.v.s staten bör i vilket fall avsluta sin finansiering av flygplatsen.
  2. Lars J: Det vore enormt korkat att lägga ner Bromma nu. Utvecklingen av elektrifierat flyg går snabbt och inom några år kommer behovet av små, stadsnära flygplatser att växa. Baylan är styrd av ett 4-% parti och har en egen agenda. Dessutom är tågtransporten mellan Arlanda och Stockholm bland de dyraste i världen vilket leder till ökad biltrafik och mycket större utsläpp än vid resande till/från Bromma.
  3. Thomas: Batteritekniken fungerar inte nu. För lågt energiinnehåll och för tungt. Fungerar i bilar som kan åka till laddstolpar, men inte flyg, helt orealistiskt. Ungefär som Tesslas lastbilar som bara har kapacitet att köra chipspåsar.
  4. Lars: Stockholms stad kan mycket väl behålla Bromma om de vill. Men för allmänna flyget i Sverige finns ingen anledning att staten skall lägga ut skattemedel när Arlanda finns inom 20 min. När det gäller tågpriset till Arlanda får du fråga de borgarna hur de tänkte när de sålde trafiken till ett privat bolag. Ni kan nu se resultatet av borgerlig politik. Stockholm styrs av borgarna och miljöpartiet. De vill inte ha kvar Bromma.
  5. Anonym: Varför inte lägga ner Skavsta istället. Finns väl ingen mer malplacerad flygplats än den, som i princip bara är öppen för att Ryan Air flyger där
  6. Elias: Skattebetalarnas pengar ska användas för att utveckla Arlanda. Bromma flygplats är inte nödvändig och har ingen framtid. Det vore korkad och helt oacepptabelt att, även om man ser hur allvarligt det ekonomiska läget har blivit för HELA flygindustrin efter Corona tiden, försätta driva en olönsam flygplats som Bromma. Skattebetalarnas pengar ska användas för att göra något riktig nyttig för samhället vilket Bromma flygplats definitiv inte är det. Stockholm behöver INTE två flygplatser. Arlanda är den naturliga aktör när det gäller flygförbindelser från och till Stocholm.
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024