Annons:

Äventyrsresor och Naturkompaniet startar reseverksamhet tillsammans

Nu drar en helt ny reseverksamhet igång när Äventyrsresor och Naturkompaniet startar Naturkompaniet Resor. Här kombineras Naturkompaniets expertis inom friluftsutrustning med Äventyrsresors kunskap om hållbara resor i små grupper, för att vägleda fler ut i naturen, enligt ett pressmeddelande.

Naturresetrenden har varit stark under många år och har på senare tid kombinerats med en önskan att utforska sitt närområde, som alternativ till långväga resor. Ibland har detta lett till att vandringsleder och nationalparker fått ett allt för högt tryck med kö på lederna och nedskräpning som följd. Längtan efter att komma ut i mer ostörd natur sätts därför högt på den personliga agendan. I och med det ökar efterfrågan både på att lära sig mer och att få tillgång till hållbart paketerade naturupplevelser. Äventyrsresor och Naturkompaniet vill hjälpa människor att verkligen få uppleva naturen på rätt sätt, genom att tillsammans starta – Naturkompaniet Resor. Från och med 2021 erbjuds resor runt om i Sverige och grannländerna. Bland resorna syns både veckolånga expeditioner och långhelger, riktade till både erfarna och rena nybörjare. På alla resor kommer man att få testa, låna och lära sig mer om olika typer av utrustning. 

– Ett av de vanligaste samtalsämnena vi har med våra gäster, gäller utrustning och packningstips. Tillsammans med Naturkompaniet skapar vi nu ett helt nytt sätt för våra gäster att kunna testa sig fram till en bekvämare och säkrare naturupplevelse, säger Gösta Westin Verksamhetschef på Äventyrsresor

– Allt fler vill ha naturupplevelser som är unika, väl paketerade och som arrangeras på ett hållbart sätt. Med vår kunskap om äventyr, friluftsliv och utrustning kombinerat med vår samarbetspartner Äventyrsresor som har mångårig erfarenhet av att arrangera specialresor, är vi övertygade om att det kan bli hur bra som helst, säger Henrik Hoffman VD för Naturkompaniet i ett pressmeddelande.

Naturkompaniet Resors första resa går norrut, till Lappland. I januari 2021 står vintertältning, vandring med snöskor, skidor och hundspann på programmet för dem som bokar resan. Senare under året blir det även resor för att skåda björn i norra Finland, kajakpaddling i storslagen natur längst Helgelandskusten, klättring på Orust, vandringar och toppturer i Sverige och Norge. Men även enklare och lite kortare äventyr, som en helg på temat ”första natten ute”, i Tivedens magiska urskogar.

– Vi har försökt hitta ett brett utbud med såväl utmanande som lite lugnare upplevelser, men alla med fokus på naturen och att lära sig mer kring friluftsliv och att hantera sin utrustning, fortsätter Gösta Westin.

​Naturkompaniet Resor

Från och med 2021 erbjuds resor till unika naturupplevelser runt om i Sverige och grannländerna. Vi kommer att resa i mindre grupper, med erfarna guider och experter från Naturkompaniet och våra samarbetspartners. Att fördjupa sin kunskap om friluftsliv, utrustning och natur är viktiga inslag på alla våra resor. Vi strävar efter att ta stor hänsyn till miljön och vi följer givetvis alla regler och rekommendationer kring Covid19.

Researrangör

Naturkompaniet Resor använder Äventyrsresor som teknisk arrangör för resorna, som garant för att kunna erbjuda resor med hög kvalitet. Äventyrsresor har arrangerat resor sedan 1984, med fokus på natur och hållbart resande och har samarbetat med Naturkompaniet i olika projekt genom åren. 

Naturkompaniet Resor samarbetar dessutom med lokala guider och företag, samt med flera av Naturkompaniets leverantörer av kläder och utrustning. Som resenär ska du känna dig trygg från att du bokar tills att du är tillbaka från resan – med nya kunskaper och stora naturupplevelser i bagaget.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024