Annons:

Annons:

Nöjesparkerna: Mer kostsamt att ha öppet än stängt

Gränsen på en besökare per 20 kvadratmeter utomhus faller inte i god jord hos de svenska nöjesparkerna, som påstår att det inte bygger på fakta. Det framkommer av ett remissyttrande till Folkhälsomyndigheten, skriver TT.

– Föreskriften innebär att antalet tillåtna gäster blir mindre än break-even, vilket betyder att det kommer bli mer kostsamt att hålla parkerna öppna än att hålla stängt, säger Lisebergs vd Andreas Andersen i ett uttalande.

En kommentar

  1. Reijo F: Besökare rör sig extra mycket i en nöjespark. Från de klagande arrangörerna låter det som om deras besökare betalar en dyr entreavgift och sedan sätter sig lungt och stilla på en parksoffa för att hålla avstånd. Nöjesparker borde vara det sista som skall tillåtas öppna. Håll ut! Pandemin kommer att ta slut men det blir inga nöjesparker detta år och kanske inte heller i 2022. Nöjesparkerna blir kvar men förmodligen kommer en del svaga ägare att bytas ut mot nya starkare ägare. Så fungerar den marknadsekonomi som vi (nästan alla) hyllar i andra sammanhang.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.