Annons:

Professor: Turistnäringen har ändrats i grunden

Coronapandemin kommer troligen att ha förändrat turistnäringen i grunden även på lång sikt, säger Harald Pechlaner, professor i turism på universitetet i Eichstaett-Ingolstadt, till GP.

Framför allt tror han att affärsresor, kongresser, mässor och liknande kommer att påverkas.

– Just nu existerar det inte alls och det kommer att ta lång tid innan vi hittar fram till en ny normalitet. Det gamla normala är borta, det kommer inte tillbaka, säger han.

Han tror dock att privatturismen kommer att återkomma, men inte helt i samma form som förr. Han bedömer bland annat inte att turister kommer att acceptera trängsel och stora grupper i samma grad som tidigare.

8 kommentarer

  1. Anonym: Nä, vem vill åka på gruppresa med 30 personer idag eller de närmaste åren???
  2. Ullis hedman: God morgon ! Källa på detta ? Att det kommer ta tid ; JA. Att affärsresor ej existerar stämmer däremot inte. Det vet jag. Vi hade tex för oktober ca 37% av ord försäljning. Sen har det såklart dykit igen allt eftersom restriktioner . Mvh Ullis travelsupport Helpdesk
  3. Mimmi: När vaccin tagit fart och det positiva resultatet av detta kommer och pandemin lägger sig tror jag att man gärna åker i grupp igen och umgås.
  4. Anonym: Ett vaccin komma inte att förändra något nästa år!!!
  5. Vågen: Vem är du anonym som vet så mycket? Du verkar inte jobba inom branschen.
  6. Marcus Moeschlin Ticmate: En stilla undran, varför skulle vaccinerade personer inte längre acceptera trängsel och stora grupper ?
  7. Anonym: Du har tydligen inte hört vad Carlsson FHM:s chef sagt om att restriktioner kommer att ligga kvar även efter att vaccinet kommit och att det inte är normala tider bara för att vi har ett vaccin.
  8. Anonym: Elisabeth Backteman chef för Regeringskansliets krisarbete: "Pandemin kommer inte att försvinna bara för att vi får ett vaccin".
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024