Annons:

Skistar tvingas stänga Hemsedal och Trysil

Skidturismbolaget Skistar tvingas omedelbart stänga anläggningen i norska Hemsedal och Trysil efter ett kommunalt beslut. Beslutet kommer att få negativ effekt på bolagets helårsresultat, skriver Skistar i ett pressmeddelande. -Vi har precis nåtts av denna information så just nu är vår prioritet att informera gäster och medarbetare, säger Linda Morell, PR Chef SkiStar.

Skistar skriver att omfattningen ännu inte analyserats, men att man ”en viktig faktor att ta hänsyn till är att en stor del av vintersäsongen är passerad”. Bolaget förväntar sig även att motsvarande beslut kommer att fattas av myndigheterna rörande den andra norska anläggningen i Trysil.

-Beslutet är taget för att begränsa antalet människor som befinner sig i kommunen, vars sjukvårdsapparat för tillfället endast är dimensionerad för att hantera de komplexa sjukvårdsfrågor hos de fastboende, och det har vi stor förståelse för, säger Linda Morell, PR Chef SkiStar.

Beslutet innebär att tillresande till Hemsedal kommer att så fort som möjligt informeras om beslutet och de som just nu befinner sig i Hemsedal och Trysil kommer på ett ordnat sätt få resa hem.

-Vi har precis nåtts av denna information så just nu är vår prioritet att informera gäster och medarbetare, säger Linda Morell, PR Chef SkiStar.

Kommentarer är stängda.