Annons:

Annons:

FYNDLÄGE: Rea på sista minuten-resor

Just nu är det rekordbilligt att resa utomlands på sol- och badsemester. Utbudet är fortfarande större än efterfrågan, vilket har lett till fyndläge med pressade priser. För de som kan åka iväg inom de närmaste veckorna går det att få en veckas semesterresa till populära resmål i Medelhavet för under 3 000 kronor för två personer, inklusive både flyg och hotell, skriver Ticket i ett pressmeddelande.

– För den som vill fynda en vår- eller försommarresa råder just nu ett unikt fyndläge som vi inte sett på drygt 10 år, och antagligen inte kommer att få se på många år igen, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Förra sommarens långvariga värmebölja ledde till minskad efterfrågan på utlandsresor, då många svenskar valde att stanna på hemmaplan. Även om det inte finns några löften om att kommande sommar bjuder på samma höga temperaturer har minnet av den förra sommaren lett till ett mer avvaktande bokningsbeteende. Resebolagen har inte fullt ut hunnit anpassa sin kapacitet efter nedgången i efterfrågan på sol- och badresor efter fjolårets rekordsommar, vilket gör att de just nu flyger med överkapacitet. För att fylla flygen sänks därför sista minuten-priserna kraftigt. Till sommarens reseutbud har de dock skurit ner på kapaciteten, vilket gör att priserna kommer börja stiga igen.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Vi söker en Vikarierande Systemspecialist
Sista ansökningsdag:
15 december 2019
Travel Consultant to FCM Travel Solutions Sweden
Sista ansökningsdag:
11 december 2019
På nytt jobb